تامین مالی جمعی (کرادفاندینگ)
1399/4/21
نوع: استارتاپ ها
نویسنده: فریده مسعودی

تامین مالی جمعی (کرادفاندینگ) به دریافت سرمایه از تعداد زیادی از افراد گفته می‌شود و یک منبع جایگزین ارزشمند برای سرمایه گذارانی است که به‌ دنبال تامین مالی خارجی هستند.
این پدیده در حال ظهور به‌ عنوان یک مکانیسم مالی جدید در کنار روش‌های سرمایه گذاری سنتی پدیدار شده است و کارآفرینان از این طریق می‌توانند ایده‌های خود را در صورت عدم وجود منابع مالی سنتی از قبیل بانک‌ها و صندوق‌های تامین سرمایه، اجرا و پیاده سازی کنند. مفهوم تامین مالی جمعی نشأت گرفته از مفهومی گسترده‌تر به نام جمع سپاری (Crowdsourcing) است. جمع سپاری به استفاده از جمعیت برای تولید ایده‌ها یا برون سپاری مجموعه‌ای از منابع، به انبوه مردم برای توسعه فعالیت‌های شرکت و سازمان گفته می‌شود. به عبارت دیگر تامین مالی جمعی نوعی از جمع سپاری است که مشتریان نقش سرمایه گذاران را ایفا کرده و به صورت یک کانال تامین مالی مؤثر برای دریافت مقدار اندکی سرمایه از جمعیت، جهت سرمایه گذاری‌های متوسط تعریف می‌شود.
جمع آوری سرمایه به این شکل در سال‌های اخیر به لطف گسترش وب سایت هایی امکان پذیر شده است که به سرمایه گذاران خصوصی، هنرمندان، موسیقیدانان و مخصوصا مشاغل امکان جمع آوری پول را می‌دهند. این نسخه (ورژن) رسانه‌های اجتماعی جمع آوری کمک‌های مالی است. به گفته شرکت تحقیقاتی Massolution ، بیش از ۶۰۰ پلتفرم کرادفاندینگ در سراسر جهان وجود دارد که جمع آوری کمک‌های مالی سالانه آن‌ها به میلیاردها دلار می‌رسد.
کرادفاندینگ چگونه عمل می‌کند؟
متداول ترین نوع جمع آوری کمک‌های مالی یا کرادفاندینگ، استفاده از سایت‌هایی مانند Kickstarter و Indiegogo است ، جایی که در ازای دریافت جوایز ویژه‌، کمک‌های مالی درخواست می‌شود. این می‌تواند به معنای محصول رایگان یا حتی فرصتی برای شرکت در طراحی محصول یا خدمات باشد.
همچنین می‌توان از کرادفاندینگ، برای جمع‌آوری وام و بودجه استفاده کرد. به عنوان مثال سایت LendingClub به اعضا اجازه می‌دهد تا مستقیماً سرمایه گذاری کنند و از یکدیگر قرض بگیرند ، با این ادعا که حذف واسطه بانکی به معنای "بازی برد_برد"در معاملات است. رسالت اصلی در سامانه‌های کرادفاندینگ، فروش سهام شرکت‌ها یا سهام دارایی‌های آن‌ها است، زیرا می‌تواند مانند یک عرضه سهام اولیه کوچک بدون موانع سنتی باشد. در گذشته، این تنها در مورد سرمایه گذاران معتبر قانونی بوده است، افرادی که هر کدام بیش از یک میلیون دلار ارزش خالص دارند یا بیش از ۲۰۰.۰۰۰ دلار درآمد سالانه دارند.
قانون استارتاپ‌های کسب‌وکار Jumpstart از سال ۲۰۱۲ اجازه می‌دهد تا سهام از طریق سایت‌های سرمایه گذاری بصورت عمده به فروش گذاشته شود.
جنبه مثبت: Crowdfunding استراتژی دیگری را برای شرکت‌های نوپا یا استارتاپ‌ها فراهم می‌کند، مانند ارائه یا گسترش یک محصول یا خدمات. پیش از این‌، صاحبان مشاغل در معرض دمدمی مزاجی سرمایه گذاران فرشته یا وام دهندگان بانکی قرار داشتند. اکنون می‌توان یک طرح کسب‌وکار را برای توده‌های افراد ارائه داد. یک کرادفاندینگ موفق، نه تنها پول مورد نیاز کسب‌وکار شما را فراهم می کند، بلکه پایگاهی از مشتریانی را ایجاد می‌کند که احساس می‌کنند سهمی در موفقیت کسب‌وکار دارند.
جنبه منفی: اگر شما یک داستان جذاب برای گفتن ندارید، تأمین سرمایه شما می‌تواند با شکست روبرو شود. سایت‌هایی مانند Kickstarter تا رسیدن به هدف جذب سرمایه، پول جمع آوری نمی‌کنند، بنابراین زمان زیادی تلف می‌کنند که این زمان می‌توانست برای انجام کارهای دیگر صرف رشد اقتصادی شود.
این موضوع حتی می‌تواند بدتر باشد زمانی که شما هدف‌تان را مشخص کنید و سپس تشخیص دهید که سرمایه مورد نیازتان را کمتر از حد مورد نظر پنداشتید. یک کسب و کار خطر شکایت دارد، اگر به مشتریان در ازای دریافت کمک‌های مالی قول محصولات یا سهام دهد و سپس نتواند تحویل دهد. همچنین این استدلال وجود دارد که می‌گوید سرمایه گذاران فرشته و حتی کارمندان بانک، بیشتر از تهیه سرمایه ایفای نقش می‌کنند. آن‌ها مشاوره لازم را به کارآفرینان ارائه می‌دهند. صاحبان مشاغل وقتی این بازیگران قدیمی را نادیده می‌گیرند و به سمت تامین مالی جمعی می‌روند، چنین راهنمایی‌هایی را از دست می‌دهند.
در اینجا فاکتورهای بیشتری وجود دارند که می‌توانند یک کمپین تبلیغاتی موفقیت آمیز را برای شما فراهم کنند:
۱. آماده باشید تا اساساً به صورت آنلاین زندگی کنید، در سایت‌های رسانه‌های اجتماعی فعال بمانید تا زمانی که کمپین جمع آوری کمک مالی کامل شود.
۲. یک برنامه جدی برای کسب‌وکار ارائه دهید و توضیح دهید که چرا پول باعث می‌شود تا شرکت شما به سطح بعدی برسد.
۳. با یک فراخوان، شامل ویدویی کوتاه و مختصر، ارائه دهید.

لطفا برای افزودن نظر ورود یا ثبت نام کنید.